menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Workshop: Introductie column schrijven

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Een column is een kort stukje proza waarin je jouw blik of mening puntig en uitdagend uiteenzet, in een stijl die bij jou past. Een goede column begint aantrekkelijk en roept erom om gelezen te worden. Helder en logisch denken over de opbouw hoort daarbij.

Schrijfdocent Lia Hesemans, van Stroomvantaal Schrijftrainingen, geeft je onder andere tips over goede eerste zinnen, over het punt dat je wilt maken, over de kunst van het overdrijven, over hoe je kunt schrappen en hoe je een pakkende kop kiest. Voor iedereen die zich graag uitdrukt in geschreven taal.

‘Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten. Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt.’

Aanmelden

Meld je aan via de website van Bibliotheek Eindhoven.